MENIU

SCHIMBARE de strategie la Kremlin. Ucrainenii sunt oameni "talentați", dar au fost mințiți

Vladimir Putin și Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin

Kremlinul pare să schimbe tonul în comunicarea legată de războiul cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a afirmat, marți, că ucrainenii sunt oameni talentați și pașnici, dar sunt „păcăliți” de foarte multă vreme. Dmitri Peskov, unul dintre personajele cheie în aparatul de îndoctrinare al Mosovei, a încercat să acrediteze ideea că, de fapt, ucrainenii sunt cei care au căzut în capcana propagandei nocive promovate de liderii lor.

"Ucrainenii sunt oameni foarte talentați, pașnici, sunt un popor înrudit. Dar au fost păcăliți foarte mult timp. Prin televizor, la mitinguri, în discursurile liderilor lor”, a afirmat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, în timpul unei prelegeri la Maratonul Cunoașterii, citat de agenția TASS.

Peskov a invocat scenariul loviturii de stat din 2014, când ucrainenii „au răsturnat președintele, iar toate acestea au fost orchestrate cu pricepere, controlate cu pricepere, ca niște marionete, tot din exterior”. Apoi, a adăugat el, ucrainenii „au început să închidă ochii la modul în care au început să devină din ce în ce mai mulți oameni pro-nazisti”.

„Acești oameni, cu permisiunea dintre autorități, se plimbau în mod regulat cu torțe pe străzile din Kiev, din alte orașe ale Ucrainei și erau din ce în ce mai mulți”, a mai afirmat Peskov, precizând însă că nu toți ucrainenii s-ar fi comportat în acest fel.