MENIU

Schimb dur de replici între ministrul Cristian Ghinea şi Alina Mungiu Pippidi: "Caz clinic și trist"

Ghinea vs Mungiu

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a reacţionat dur la adresa Alinei Mungiu Pippidi, după apariţia unui articol cu dezvăluiri despre activitatea ministrului apărut pe site-ul România curată. Ghinea este acuzat de contracte preferenţiale cu statul, în special cu MAE, iar Ghinea a răspuns că Alina Mungiu e "un caz clinic si trist".

Site-ul România Curată, care aparţine Alinei Mungiu Pippidi, a dezvăluit mai multe informaţii despre ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, dar și spre consilierul PNL la București, Ciprian Ciucu.

"Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu, CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina", se spune în articolul "Băieţii deştepţi ai Guvernului Cioloş. Azi, Cristian Ghinea", publicat pe romaniacurata.ro.

Potrivit site-ului patronat de Alina Mungiu, începând cu anul 2012, CRPE a devenit abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinând contracte importante şi sume mari de bani: "Chiar dacă mai sunt şi alte ONG-uri care cooperează cu AOD, CRPE e singurul care are anual venituri consistente şi totodată singurul care nu are drept competenţă Marea Neagră sau Caucazul".

Cristian Ghinea susţine, în replică, că articolul este scris chiar de Alina Mungiu Pippidi, care ar fi "un caz clinic şi trist".

"Alina Mungiu Pippidi scrie editorial de demascare a mea pe site-ul de kompromat numit ironic Romania Curata. La aparitia caruia, tot ironic acum, am contribuit. E sub pseudonim, ca sa evite un alt proces. Fapte nu sunt in plus fata de cele deja lamurite in acest articol al meu. Altfel, AMP e un caz clinic si trist", scrie Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Conflictul dintre Cristian Ghinea şi Alina Mungiu Pippidi este unul mai vechi, cei doi au avut inclusiv un proces în justiţie. Ghina a pierdut procesul intentat fostei sale profesoare şi angajatoare în care a încercat să dovedească că la el se referea portretul anonim al unui tânăr oportunist, a cărui carieră problematică îl aduce în zona de patronaj a serviciilor secrete, portret schiţat de Alina Mungiu într-un articol.

Mai multe articole despre:
Cristian Ghinea Alina Mungiu Pippidi