MENIU

Scene ULUITOARE în Arad: Ambulanță, blocată de un șofer inconștient. Autospeciala se afla în timpul unei intervenții

Scene ULUITOARE în Arad: O ambulanță, blocată în timpul intervenției

Inconștiența unui șofer din Arad a costat minute prețioase din intervenția unui echipaj SMURD, care se chinuia să salveze un pacient aflat în comă, relatează Realitatea PLUS.

Ambulanțierii urmau să preia pacientul când un şofer a blocat, pur și simplu, autospeciala. Acesta a lăsat mașina pe avarii aproape lipită de spatele ambulanței.

Cadrele medicale nu au mai putut să scoată targa pentru pacient. Echipajul nu a avut de ales decât să îl aștepte pe șoferul autoturismului pentru a putea urca bolnavul. Imaginea a fost postată pe internet de ISU Arad și a atras multe critici la adresa șoferului inconștient. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad trage un semnal de alarmă către şoferii grăbiţi care îşi parchează maşinile pentru „câteva secunde” , însă nu se gândesc că acele momente pot face diferenţa între viaţă şi moarte, scrie și realitateadearad.net.

Potrivit ISU Arad, șoferul unui BMW a parcat atât de aproape de o autospecială SMURD, încât a blocat accesul personalui medical care prelua un pacient în stare gravă.

„Oare cum am putea scoate targa din autospecială și prelua pacientul, azi un bolnav în comă, dacă apoape zilnic sunt conducători auto care parchează “doar câteva secunde” în ușa SMURD-ului?”, se întreabă reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Reprezentanţii ISU susţin că astfel întâmplări nefericite sunt la ordinea zilei.

Mai multe articole despre:
ambulanta blocata arad