MENIU

Scenariul TERIFIANT din The Day After Tomorrow devine realitate? Ce spun climatologii

Scenariul TERIFIANT din The Day After Tomorrow devine realitate? Ce spun climatologii 

Deşi pare scenariu de film SF, clima la nivel global este în continuă schimbare, nimic din ceea ce ştiam cu doar ceva ani în urmă nu mai pare să aibă legătură cu realitatea. 

Numai în România, luna iulie a fost o perioadă extrem de atipică pentru acest sezon, nici măcar o zi de caniculă neînregistrându-se în luna lui... cuptor.

Mai mult decât atât, la nivel planetar, clima se schimbă radical, iar fenomene extreme, care nu s-au mai înregistrat decât rar sau chiar deloc în zone din lume, au devenit, acum, ceva obişnuit. 

"Luna iulie a avut un grad de instabilitate destul de mare, climatic vorbind ne-am fi putut aştepta la astfel de fenomeme. Însă, intensitatea fenomenelor este foarte mare faţa de aceea ce ştiam în urmă cu câteva decenii. Valul de căldura din Marea Britanie, din Scoţia, din Canada, din Nordul Africii unde s-au atins 51 de grade, inundaţii in Japonia, toate aceste fenemene vin şi configureauză o schimbare climatică, toate luate la un loc. Ne putem aştepta la fenomene extreme şi în lunile care urmează şi va trebui să facem faţă acestor fenomene extreme pentru că trebuie să ne adaptăm la schimbarea climatică, este doar începutul acestor fenoneme meteo extreme", a precizat climatologul Roxana Bojariu. 

 

Ce spun meteorologii pentru următoarele două săptămâni. Schimbări RADICALE

Mai multe articole despre:
vreme meteorologi climă schimbări climatice