MENIU

Scenarii PNL: Iohannis a răsturnat „planul diabolic” al PSD, UDMR nu trebuie să voteze

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că liberalii vor vota în Parlament împotriva guvernului Dăncilă, care este "sluga perfectă a lui Dragnea". Şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan este de părere că preşedintele Klaus Iohannis ar fi dat satisfacţie PSD şi ar fi activat "planul diabolic" al social-democraţilor dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă ca premier. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Europa FM, că nu este surprins de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă premier. "Nu pot să spun că m-a surprins (...) pentru că a spus că îşi doreşte învestirea cât mai rapidă a unui Guvern. (...) Este o decizie care nu coincide cu poziţia PNL, este o decizie care probabil are în spate nişte raţiuni pe care eu nu am putut poate să le văd, să le înţeleg, "

Pe de altă parte, într-un interviu pentru RFI România, Raluca Turcan, a declarat că decizia şefului statului ar fi dezamorsat astfel planul liderilor PSD:  „Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar, schimba şefii parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...).

Liberalii sunt însă de acord că lupta contra viitorului guvern PSD se mută acum în Parlament. "PNL va vota împotriva Guvernului. De asemenea, vom încerca să vorbim, dacă mai există oameni care sunt cât de cât cu capul pe umeri în actuala pseudo-majoritate parlamentară. (...) De asemenea, este important ca UDMR să nu voteze, dacă UDMR nu votează înseamnă că acest guvern nu va fi învestit" a spus Orban la Europa FM.

Miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru numirea unui nou premier, delegaţia PNL a anunát că nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD şi se pronunţă pentru alegeri anticipate.

Mai multe articole despre:
PNL Klaus Iohannis Viorica Dăncilă