MENIU

Noul ministru al Muncii, explicație bizară despre pensii. "PSD mai bine pleacă de la guvernare"

<p>Liderii PSD au atacat &icirc;n repetate r&acirc;nduri companiile străine că fac profituri mari &icirc;n Rom&acirc;nia, dar evită să plătească corect taxele </p>

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a criticat declaraţiile lansate în spaţiul public potrivit cărora nu mai sunt bani pentru plata pensiilor sau chiar pentru majorarea acestora şi a subliniat că PSD, formaţiunea politică din care face parte „mai bine pleacă de la guvernare” decât să scadă pensiile.

„Am auzit foarte multe discuţii vizavi de existenţa sau inexistenţa pentru plata pensiilor pentru noiembrie sau decembrie. Vreau să spun foarte clar şi condamn cu bună ştiinţă declaraţiile care sunt iresponsabile. Pentru că un pensionar care se uită la televizor şi vede un parlamentar, un director, orice, îl percepe ca pe o autoritate şi pune bază în ceea ce spune. (...) Induc o grijă suplimentară pensionarilor. (...) Mesajul este foarte clar: există bani de majorarea pensiilor, există bani pentru plata actuală a pensiilor", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de Mediafax.

Ministrul a mai dat asigurări că pensiile nu vor fi diminuate cât timp PSD este la guvernare.

„Eu cred că PSD mai bine pleacă de la guvernare decât să se ajungă în situaţia asta. Niciodată, cât vom fi la guvernare, nu vor scădea pensiile. Niciodată. Vă spun cu claritate. Este mesajul PSD, nu este mesajul ministrului Muncii", a spus Marius Budăi.

În spatele atitudinii categorice și chiar demagogice se ascunde exact reproșul pe care economiștii și opoziția îl aduc actualei puteri: că vor pleca de la guvernare și vor lăsa viitoarele Guverne să ducă povara unor costuri fixe uriașe.

Principala problemă legată de noua lege a pensiilor, aflată la un pas de legiferare, este lipsa de sustenabilitate - nu arată care este sursa finanțării pentru o gaură atât de mare - 81 de miliarde lei peste trei ani.

Creșterile de cheltuieli nu sunt sustenabile, spun criticii "pomenilor" sociale ale PSD, adică nu se bazează pe investiții care să aducă și creșteri de venituri similare în anii viitori. Cei care vor plăti factura nu vor fi guvernanții actuali

Marius Budăi a fost numit în funcţia de ministru al Muncii la finele lunii noiembrie, în locul Olguţei Vasilescu, aceasta fiind propusă la portofoliul Ministerului Transporturilor, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea. Ulterior, PSD a propus-o pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, iar de această dată Iohannis a spus că va lua o decizie după data de 1 decembrie.

Mai multe articole despre:
ministrul Muncii