MENIU

Scenariu negru pe masa guvernului: estimarea scăderii economice, dublă față de valoarea anterioară

Scenariu negru la guvern: scăderea economică s-a dublat față de estimarea anterioară

Scenariu pesimist pentru rectificarea bugetară pe care o va opera vineri executivul. Estimarea privind scăderea economiei, ca urmare a crizei prelungite, s-a dublat față de valoarea anterioară, ajungând la minus 3,8%.

"În scenariul actual, pentru a doua rectificare bugetară, creșterea economică pentru anul 2020 este estimată la -3,8%, revizuită de la -1,9% în scenariul precedent. Evoluții nefavorabile se regăsesc și pe piața muncii unde numărul mediu de salariați se așteaptă să ajungă la 5.060 mii persoane, de la 5.087 mii persoane iar câștigul salarial mediu brut pentru anul 2020 este proiectat la 5.114 lei/lună, de la 5.212 lei/lună", se spune în nota de fundamentare a Proiectui de OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri bugetare, publicat joi seară pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Toate detaliile privind reducerile și majorările de cheltuieli, în scenariul unei crize prelungite și a creșterii șomajului le puteți afla pe Realitatea Financiară.

Mai multe articole despre:
scadere economica criza pandemie guvern orban citu