MENIU

Scandalul șefului IPJ Prahova. Dumitru Coarnă: „Este tipul de polițist care pactizează cu infractorul”

Dumitru Coarnă îl acuză pe șeful IPJ Prahova că este un polițist care pactizează cu infractorul. Foto/Arhivă

Fostul polițist Dumitru Coarnă spune că timp de 4 ani de zile a tot depus plângeri și denunțuri împotriva șefului IPJ Prahova, Marian Iorga, dar până acum nu s-a soluționat nimic. Coarnă spune că nimeni nu a făcut plângere, nici chiar cei din sindicatele polițienești.

„De 4 ani de zile am depus denunțuri pentru că acest om a „predat” poliția județeană către interlopi. Oamenii veneau la mine cu probleme și plângeri. Probele sunt în dosarul de la DNA. E un dosar complex, iar dacă va fi lucrat bine, atunci sunt șanse să se finalizeze bine. Sunt polițist, știu să culeg informații și să fac investigații în acord cu legea. Eram profund deazămagit și de DNA, pentru că de 5 ani nu s-a soluționat nimic în acest dosar. Sper să caute parchetul și la poliția Călărași, pentru că încă mai sunt acolo acoliți de-ai lui acolo. El m-a dat în judecată spunând că afirmațiile nu sunt temeinice, judecătorul mi-a dat amendă în instanță, iar eu sunt obligat să-i plătesc bani. Am încercat să explic instanței, dar nu m-a ascultat. Nimeni nu a făcut plângere, nici chiar cei din sindicate. El este tipul de polițist care pactizează cu infractorul”, conchide Dumitru Coarnă.

Ioan Surugiu Ioan, fondator al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Poliție a declarat că mulți știau ce se întâmplă la IPJ Călărași, dar că nimeni nu credea și nici nu avea curaj să denunțe.

„Parte din acuzații și informații au apărut în spațiul public, polițiștii știau că acolo se întâmplă lucruri, dar nimeni nu credea și nici nu avea curaj. Să se înțeleagă bine - libertatea e a doua după sănătate. Un polițist trebuie să se gândească să se facă polițist nu ca să ia șpagă. Poliția trebuie resetată. 70% din ea trebuie schimbată. Sunt unii șefi care conduc adevărate mici cartele. Eu am sesizat probleme apărut într-un anumit județ. Când auzi astfel de fapte nu trebuie să le acoperi”, spune Surugiu.