MENIU

Scandalul dintre Metrorex și ministrul Transporturilor ia amploare. Sindicaliștii amenință cu blocarea activității la metrou

Avertisment din partea sindicaliștilor Metrorex

Sindicatul Liber de la Metrou (USLM) cere reluarea dialogului social cu ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă a evitat discuțiile încă de la preluarea mandatului, lucru care poate duce la blocajul activităţii, spun reprezentanții ”Unitatea”. 

Reprezentanţii USLM subliniază că lucrătorii de la metrou știu cel mai bine problemele cu care se confruntă sistemul de  transport.

”Adevărul despre problemele metroului le ştiu cel mai bine salariaţii din subteranele acestuia”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber din Metrou.

Angajații cer o întâlnire cu ministrul Transporturilor pentru a evita un blocaj al activității. 

"Au trecut 50 zile de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii de către Cătălin Drulă. Tot de 50 de zile, sindicaliştii de la metrou, prin vocea liderilor USLM, pe diferite căi, încearcă să poarte discuţii cu ministrul Drulă, dar din păcate fără rezultat, domnul ministru fiind ba ocupat, ba plecat din minister, ba la Guvern etc. Facem apel la capacitatea de înţelegere a domnului ministru, sa conştientizeze că problemele din metroul bucureştean nu le poate rezolva fără a avea dialog cu partenerii sociali, astfel blocajul dialogului social va conduce ireversibil la blocajul activităţii”, mai precizează sursa citată.