MENIU

Scandalul de la Realitatea TV a fost precedat de o anchetă care îl vizează pe un fost senator PSD

Scandalul de la Realitatea TV a fost precedat de o anchetă care îl vizează pe un fost senator PSD

Scandalul de la Realitatea TV a fost precedat de o anchetă care îl vizează pe fostul senator PSD care este acuzat că s-a folosit de o ștampilă și o semnătură falsificate pe baza cărora a obținut subvenții de milioane de euro în Delta Dunării. Cozmin Gușă i-a interzis lui Oreste să mai intre în direct, după ce a aflat că l-a adus în emisiune pe ex-parlamentarul cercetat penal

Trei jurnaliști de marcă Rareș Bogdan, Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au intrat în conflict cu postul de televiziune Realitatea TV după o încercare a fostului senator PSD Traian Rece, anchetat de DIICOT, de a-și susține cauza în studioul emisiunii "Jocuri de putere". Scandalul cauzat de refuzul patronului televiziunii, Cozmin Gușă, de a-i permite lui Oreste Teodorescu, cel care ar fi intermediat intrarea în platoul televiziunii a controversatului exparlamentar, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan, a izbucnit pe 20 noiembrie.

Surse DIICOT au dezvăluit pentru "Evenimentul zilei" că, după doar două zile, pe 22 noiembrie, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții la Agrodelta Sireasa, societatea din județul Tulcea controlată de Traian Rece în care acesta este cercetat, alături de alte patru persoane, pentru constituirea unui grup organizat, delapidare, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani. Practic, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan, Traian Rece dorea să explice că niște terenuri din Deltă, care aparțin statului român, sunt de fapt ale lui. Despre acest caz, jurnalistul Patrick André de Hillerin a dezvăluit, însă, că Trian Rece s-ar fi folosit de o ștampilă falsificată a Băncii Naționale a României pentru a majora capitalul social al Agrodelta Sireasa cu 164.635.292 de euro. Adică niște hârtii fără valaore reală. Este vorba despre un titlu de 500 de franci aur emis în 1929 de Ministerul Finanțelor.

Mai multe articole despre:
Oreste Rareş Bogdan