MENIU

Scandal pornit de la Facebook, la Cluj. Unul dintre elevi compară liceul cu Auschwitz-ul

Unul dintre elevii Liceului Gheorghe Sincai, Alex Hosu, a publicat pe blogul personal, in 21 ianuarie 2015, un articol intitulat “Auschwitz-ul Scolar”. Elevul vorbeste despre mai multi profesori ai “prestigiosului” liceu, vorbeste despre frustrarea lui de elev, care petrece 6-7 ore pe zi intr-un Auschwitz Scolar, scrie ziardecluj.ro. 

“Avem dreptul de a face misto de defectele profilor printr-o revista? Da. Putem face asta? Depinde in intregime de directiune. Si ce directiune din minunata Romanica va accepta sa facem misto de profii din scoala? Corect, niciuna. Trebuie sa ai directori foarte deschisi la minte ca sa isi accepte defectele, iar asta e o problema care ma afecteaza pe mine si pe alti elevi”, sunt cateva dinte intrebarie pe care le ridica elevul. Textul a fost publicat inainte de izbucirea scandalului de la “Sincai”. Alex Hosu admite, in postarea sa, ca a creat grupul Sincai Memes, pe un site neutru, "in care facem misto de defectele profilor si astfel trecem peste acele defecte ale profilor de care ne place oricum".

El se numara printre cei 61 de elevi sanctionati de Liceul "Gheorghe Sincai", masura luata de conducerea scolii dupa ce s-a descoperit un grup privat pe Facebook (Sincai Memes), in care au fost postate mai multe imagini ale profesorilor scolii, insotite de texte, de cele mai multe ori amuzante. Acest text, scris de Alex Hosu, elev in clasa a XI-a, a fost publicat inainte de izbucnirea intregului scandal. Intrebat daca este unul dintre cei doi elevi care vor fi transferati la o alta scoala (s-a luat aceasta decizie in cazul a doi elevi), Alex Hosu a spus ca nu a primit nimic oficial din partea scolii, doar "barfe si alte informatii de la colegi".

Citeşte întreaga postare a tânărului aici.