MENIU

Război al jignirilor între olteni şi bănăţeni, după scandalul "ciurucurile din Oltenia"

Scandalul stârnit de comentariile acide la adresa oltenilor făcute de renumitul caricaturist Ştefan Popa Popa's, într-o emisiune TV, ia amploare. Majoritatea postărilor pe acest subiect sunt însoţite de comentarii jignitoare ale oltenilor împotriva bănăţenilor şi invers. 

Autorităţile din trei municipii capitală de judeţ din Oltenia, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Slatina, au reacţionat anunţându-şi intenţia de a-i retrage titlul de cetăţean de onoare acordat lui Ştefan Popa Popa's, după declaraţia acestuia că "toate ciurucurile din Oltenia  "

"Bântuie nebunia în casa " Ambasadorului CARICATURĂ ", ,in Oltenia istorica esti ,,persona non grata", "Olteni, fruntea sus, suntem copiii acestei țări,nu ne împiedicăm de un CIOT", "Chiar credeti ca merita efortul de a vorbii atata despre el, merita un ignor total ", "Aroganță și nesimțire", sunt câteva comentarii mai blande exprimate de locutorii din Turnu Severin, oraş unde cunoscutul caricatuist şi-a făcut o parte din studii.  

  

De cealaltă parte, unii bănăţeni care au comentat situaţia i-au dat dreptate caricaturistului. 

"Sa fim serioși , omul chiar are dreptate!", 

"Niciodată.. nu o să fiți la înălțimea, cultura, respectul pentru om și bunul simț pentru dreptate și frumos al bănățenilor +ardelenilor... (...) Niciodată... Respect și onoare... Maestre Popa Popa's". 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a inverneit şi el în conflict, recomandându-le  oltenilor din Timișoara „să facă dovada că s-a prins de ei spiritul mai molcom al locului și să-și păstreze calmul”. 

Ştefan Popa Popa's este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii. Pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori. Este membru al Fundației pentru Știință și Arte a Academiei Cita din Roma și membru al Asociației Artiștilor Plastici (UNESCO), a creat Academia Popa’s, școala românească de caricatură și a publicat caricaturi în principalele ziare și reviste din toată lumea.

Mai multe articole despre:
Popa's