MENIU

Scandalul Campionatul european de natație - TVR. Ce spune instituția despre deplasarea la Roma a șefului, Dan Turturică, ca persoană fizică

Scandalul legat de faptul că Televiziunea publică nu a trimis echipe la Campionatul european de natație, unde David Popovici a obținut performanțe istorice, capătă amploare. Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii "Culisele Statului paralel", a prezentat răspunsurile primite din partea TVR după ce a întrebat dacă președintele director general al TVR, Dan Turturică, a fost la competiția din capitala Italiei și în ce calitate. 

După ce în emisiunile anterioare a afirmat că Dan Turturică s-a aflat în tribune la competiția de natație de la Roma, Anca Alexandrescu a transmis, oficial, Televiziunii Romîne, o serie de îmntrebări, în abza legii catre prevede liber acces la informații de interes public.

"Am întrebat dacă a fost la Roma", a explicat realizatoarea Realitatea Plus "și dacă a solicita invitații la VIP, pentru că mergea cu fiul domniei sale, care este simpatizant al înotătorilor români?"

RĂSPUNSUL TVR - N-A FOST INTERES DE SERVICIU

"Urmare a solicitării dumnevoastră vă transmitem următorul răspuns, formulat în baza informațiilor oferite de structurile responsabile din cadrul SRTV: Președintele director-general SRTV Dan Cristian Turturică, nu s-a deplasat la Campionatul european de natație de la Roma în interes de serviciu", a fost răspunsul dat de TVR la întrăbările frmulate pentru emsiunea "Culisele Statului Paralel".

Jurnalista Anca Alexandrescu a revenit și a întrebat de ce nu a fost trimisă o echipa de reporteri?

"Din rațiuni financiare, SRTV a decis ca știrile, relatările, reportajele și transmisiile de la fața locului să fie făcute de corespondenții TVR în Italia", a răspuns TVR

"După ce ne-au trimis acest răspuns, am revenit cu alte întrebări:

1. A beneficiat președintele SRTV de bani de la instituție pentru această deplasare 

2. S-au cerut invitații VIP?

Iar Televiziunea Română a revenit cu următoarea reacție:

"1. Așa cum am precizat în adresa (anterioară) PDG Dan Cristina Turturică nu s-a deplasat la Campionatul european de natație de la Roma în interes de serviciu. Prin urmare, atât timp cât nu a existat o deplasare de serviciu, cheltuielile nu au fost suportate de SRTV."

2. Activitățile și deplasările președintelui director-general al SRTV și ale familie sale, efectuate în timpul liber și fără nicio legătură cu sarcinile de serviciu, nu fac obiectul legii 544, privind accesul la informațiile de interes public."  a afirmat Anca Alexandrescu, în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel".