MENIU

Scandal URIAȘ la o școală din Rovinari după ce un elev de 7 ani elev a fost răpit de propria bunică: Tatăl face acuzații DURE

Scandal la o școală din Rovinari după ce un elev a fost răpit de propria bunică / Captură foto/ Gorjeanul.ro

Caz șocant într-o școală din Rovinari, după ce tatăl unui elev de numai 7 ani a reclamat la poliție că fiul său ar fi fost răpit din unitatea de învățământ de bunica maternă. Detaliile legate de acest caz sunt de-a dreptul cutremurătoare.

Potrivit declarațiilor tatălui, copilul ar fi fost dus la școală, dimineața, de tatăl său, iar în incinta unității a fost așteptat de bunica maternă, care l-a scos cu forța pe ușa din spate, scrie Gorjeanu.ro.

Tatăl susține că minorul a fost luat împotriva voinței sale din unitatea de învățământ, precizând că directorul școlii și învățătoarea nu au sesizat nici părintele, nici poliția și nici DGASPC Gorj în legătură ce cele întâmplate.

Mai mult decât atât, acesta spune că se afla încă lângă școală, mai exact la intrarea elevilor, când s-a produs incidentul. Acesta a reclamat incidentul la 112, văzând cu ochii săi că minorul a fost aruncat de bunică într-o mașină. Se pare că acesta ar fi strigat "Ajutor" în vreme ce era scos din școală. Întreg incidentul a fost fimat și raportat la 112.

Se pare că întreg incidentul ar avea la bază un conflict mai vechi. Mai exact, cei doi părinți au divorțat recent. Până luni, minorul de 7 ani a stat la tată, însă o sentință judecătorească din 7 octombrie decide custodia comună a părinților pentru băiat și domiciliul minorului la mamă.

Pentru că nu primise încă hotărârea judecătorească, tatăl spune că a așteptat documentul înainte a încredința băiatul mamei sale. Mai mult, bărbatul susține că i-a trimis mesaje fostei soții, recomandându-i sprijinul DGASPC pentru ca minorul să nu sufere această tranziție bruscă de la tată la mamă. Mama a refuzat și a cerut să-i fie adus copilul la ușă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care luni s-a pus la cale acest plan de răpire a minorului din incinta școlii din Rovinari.

Cazul este monitorizat de DGASPC Gorj, mai ales că părintele susține că fiul său este ținut cu forța la domiciliul mamei.

În paralel s-au depus mai multe plângeri penale la adresa bunicii materne, a bunicului, a mamei copilului, a învățătoarei și a directoarei școlii. Chiar și șoferul mașinii în care a fost aruncat copilul s-a ales cu plângere penală. În cauză s-a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate și lovire, tatăl minorului susținând că a fost agresat de fostul socru.

Dosar penal s-a deschis și pentru un membru al Consiliului de Administrație al școlii din Rovinari, consilier liberal, care a încercat să oprească filmarea incidentului, lovind-o cu geanta pe femeia care filma, mai arată sursa citată.