MENIU

Noul clip de promovare turistică a României, blocat pe internet din cauza unei confuzii

O confuzie legată de drepturile de autor asupra noului clip de promovare a României a făcut ca materialul să fie blocat, joi, pentru o scurtă perioadă de timp, pe platforma youtube.com, pentru încălcarea drepturilor de autor, potrivit Realitatea TV.  

În cursul dimineţii de joi, difuzarea viceclipului turistic a fost blocată de platforma youtube, în numele ProTV SRL, presupusul proprietar al drepturilor de autor.

În scurt timp, Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a venit cu precizări la Realitatea TV, afirmând că deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României şi că a fost o încurcătură.

"În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor. Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleași imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă și a menținut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă", a precizat Trif.

În urma unei notificări trimise către platforma video și către televiziunea care a încărcat știrea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situație a fost deblocată. Nu ne-am jucat cu clipuri de genul ăsta, ne mândrim cu el. urmează să l lansăm şi în alte limbi. A fost doar o regretabilă eroare a unui sistem informatic", a mai afirmat ministrul Turismului.

Şi Pro TV a cofirmat varianta minisrului, într-un comunicat de presă. Confirmăm pe această cale că drepturile de autor ale videoclipului aparțin integral Ministerului Turismului, iar eroarea întâmpinată a rezultat dintr-o procedură automată a YouTube privind protejarea drepturilor de autorNe cerem scuze pentru neplăcerile cauzate", se spune în comunicat.

Videoclipul are o durată trei minute și 33 de secunde, însă urmează să fie prezentate și versiuni mai scurte.

Videoclipul este montat pe coloana sonoră a naistului Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare în această filmare. 

Noul videoclip de promovare a României, prezentat de Ministerul Turismului


Mai multe articole despre:
România clip de promovare