MENIU

Scandal monstru la graniță! Polițiștii români de frontieră, acuzați că bat, biciuiesc și electrocutează migranții

foto: captură Twitter.com/APC_CZA
foto: captură Twitter.com/APC_CZA
foto: captură Twitter.com/APC_CZA

România este în atenția jurnaliștilor de la Euronews. Într-un articol publicat pe site, prestigioasa televiziune de știri denunță abuzurile asupra migranților. Polițiștii de frontieră din țara noastră sunt acuzați că îi bat și le administrează șocuri electrice. Poliția de Frontieră neagă acuzațiile. 

Acuzațiile privind comportamentul inuman al polițiștilor de frontieră au fost făcute de mai multe ONG-uri sârbe, în urma mărturiilor migranților prinși când încercau să treacă ilegal granița. Acuzațiile vizează polițiștii de frontieră din mai multe țări.

 Pe 19 august, șase sirieni și un egiptean au cerut ajutorul unui ONG din Belgrad. Aceștia au povestit că au fost trimiși cu forța în Serbia de polițiștii români, după ce au fost loviți cu bastoane și cabluri. Unul dintre ei, care are un picior amputat, a povestit că ofițerii români i-au folosit cârjele pentru a-l bate. Potrivit mărturiilor, unii dintre migranti au fost supuși și la șocuri electrice, fiindu-le arse hainele, transmite Realitatea Plus.

Acuzațiile sunt respinse de Poliția de Frontieră din țara noastră. Într-un comunicat, instituția transmite că ”toate acțiunile întreprinse de polițiștii de frontieră români împotriva migranților care acționează ilegal la graniță trebuie să fie în acord cu legislația națională și internațională, inclusiv respectul pentru drepturile omului”.

 

Mai multe articole despre:
politistii de frontiera migranti euronews