MENIU

SCANDAL medical în Spania! Medicii care tratează pacienții COVID-19 au primit doar câte o mască pe săptămână. Despăgubiri de zeci de mii de euro

Medic spaniol FOTO: Profimedia

Un tribunal spaniol a ordonat miercuri unei autorități sanitare regionale să despăgubească zeci de medici pentru că nu i-au protejat în mod adecvat împotriva riscului de infecție în timpul primului și cel mai letal val al pandemiei de COVID-19, relatează Reuters.

Între martie și mai 2020, autoritatea sanitară din Valencia a oferit medicilor care tratau pacienții cu coronavirus din Alicante doar o mască pe săptămână și i-a forțat să refolosească echipament de protecție de unică folosință până la începutul lunii iunie, a spus judecătorul Ricardo Barrio.

Instanța, tot din Alicante, a ordonat autorității să plătească despăgubiri între 5.000 de euro și 49.180 de euro fiecăruia dintre cei 153 de medici afectați, cei care au contractat virusul primind sume mai mari.

Aceasta a decis că eșecul autorității de a oferi protecție individuală a expus „toți lucrătorii din domeniul sănătății la riscuri grave în ceea ce privește sănătatea și siguranța lor”, potrivit unui document al instanței.