MENIU

Scandal la Colentina: ce se întâmplă cu medicii care au spus că nu se mai fac operaţii după ora 15

Scandalul de la Spitalul Colentina ia amploare. Cei doi medici care s-au plâns că viaţa pacienţilor este pusă în pericol pentru că nu se mai fac operaţii după ora 15:00 vor fi cercetaţi în Comisia de disciplină şi riscă de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă. Neînţelegerile au apărut după ce noul manager a refuzat să le mai plătească medicilor orele suplimentare.

Spitalul Colentina este divizat, în acest moment. De o parte, managerul interimar şi mai mulţi medici, de cealaltă parte, cei doi doctori care reclamă nepăsare faţă de pacienţi.

Şeful secţiei de Cardiologie, Gheorghe Andrei Dan, susţine drept argument în favoarea managerului actual că neurochirurgia se simte nedreptăţită după plecarea fostului manager Bogdan Andreescu.

Asta deşi medicii susţin că s-a schimbat încadrarea spitalului în unitate de urgenţă în 2015, pentru mai multe specialităţi cum ar: Terapie Intensivă, Neurochirurgie sau Hematologie. Astfel, spun ei, potrivit contractului colectiv de muncă, personalul medical poate munci suplimentar 32 de ore pe lună.

Managerul nu a spus dacă încearcă să rezolve problema. Cert e că neurochirurgii Dorin Bica şi Ionuţ Gobej, care au prezentat situaţia în presă, vor fi cercetaţi în Comisia de disciplină. Pentru ce anume, managerul interimar nu a precizat şi spune că a fost decizia şefilor de secţie.

Cadrele medicale reclamă şi alte lucruri. În acest moment, spitalul nu are un medic infecţionist, iar pe secţia de Terapie Intensivă e deficit de personal.

Silvi Ifrim a fost numită manager la Spitalul Colentina în ianuarie, după ce managerul de atunci, Bogdan Andreescu, a fost demis de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe motiv că pacienţii ar fi îngheţat de frig în saloane.

 
Mai multe articole despre:
Spitalul Colentina