MENIU

Scandal la CNA: "Laura Georgescu trebuie să demisioneze sau întregul Consiliu să fie dizolvat"

Mai multe afişe prin care se cere demisia Laurei Georgescu au împânzit, marţi dimineaţa sediul CNA. Valentin Jucan a anunţat că va boicota toate şedinţele până când preşedinta Consiliului, Laura Georgescu, nu îşi va prezenta demisia.

Mai multe afişe prin care se cere demisia Laurei Georgescu au fost lipite marţi dimineaţă în holul şi sala de şedinţe ale Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). De asemenea, o listă de semnături a fost deschisă, toţi cei care doresc demisia preşedintei CNA fiind invitaţi să iscălească.

Şedinţa CNA, în care urma să se discute modul în care televiziunile au tratat subiectul tragediei din Colectiv, a început în absenţa Laurei Georgescu, iar în cele din urmă au fost amânate, potrivit hotnews.ro.

Ulterior, Valentin Jucan, membru CNA, a transmis un punct de vedere oficial, în care explicat că "Laura Georgescu trebuie să demisioneze sau întregul Consiliu să fie dizolvat."

"Prezența, în continuare, a Laurei Georgescu în fruntea CNA, după mai bine de un an de scandal, este de neacceptat. Este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, a dovedit un comportament nedemn pentru funcția pe care o ocupă, a ignorat toate contestările noastre și ale Parlamentului, ceea ce a condus acum la reacțiile protestatarilor din Piața Universității care i-au cerut demisia. Cunoscând-o, deja, atât de bine pe Laura Georgescu, sunt sigur că nu va face acest gest caracteristic unui om demn, cu atât mai mult cu cât unii dintre membrii CNA o tolerează. Practic, în ultimul an, au fost epuizate toate modalitățile prin care fireasca demisie a Laurei Georgescu putea fi obținută, de la cele cordiale la cele vehemente", a declarat Jucan.

Mai mult, acesta a anunţat că recurge la blocarea şedinţelor CNA "până la retragerea din funcție a Laurei Georgescu sau până la dizolvarea Consiliului":

"În fiecare ședință, voi difuza la volum maxim înregistrarea cu "vocea străzii" astfel încât lucrările să nu se mai poată desfășura. Nu doresc să provoc neplăceri nimănui, cu atât mai puțin radiodifuzorilor. De aceea, îmi cer scuze anticipat tuturor celor ce vor fi afectați de gestul meu extrem, însă starea în care se află CNA, de la instalarea în funcție a Laurei Georgescu, nu mai poate continua. Voi încheia această formă extremă de protest NUMAI ATUNCI CÂND va demisiona Laura Georgescu sau întregul Consiliu va fi dizolvat. Nu mă interesează păstrarea mandatului cu prețul păstrării și a Laurei Georgescu în funcție, cu atât mai puțin mă interesează alte poziții în cadrul CNA. Protecția politică de care beneficiază președinta CNA, atât în rândul membrilor Consiliului, cât și în rândul parlamentarilor trebuie să se oprească. Fie se produce o schimbare majoră la CNA, fie actualul Consiliu trebuie să fie dizolvat", a mai afirmat Valentin Jucan.