MENIU

SCANDAL între Firea și Tudose pe tema Târgului de Crăciun din Piața Victoriei. Stenograme

Schimb de replici dur între Gabriela Firea și Mihai Tudise pe WhatsApp, de Sfântul Andrei, imediat după ce premierul a critict-o public pe Firea pentru decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei.

Firea l-a dat de gol pe premier că i-ar fi cerut ca în Piața Victoriei să fie instalată o statuie, pentru ca protestarii să nu îl mai deranjeze și să nu aprobe mitingurile sindicaliștilor.

”Dvs sunteti de la Braila, si nu de la Craiova, Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in Cex, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi”, au fost reproșurile lui Firea, potrivit știripesurse.ro.

Redăm mai jos discuția celor doi.

”Mihai Tudose:  Verticalitatea voastră stă în târgul din Piața Victoriei?!?
 
 Gabriela Firea: Verticalitatea noastră stă în faptul că am susținut un coleg să conducă Guvernul astfel încât România să fie o țară liberă, suverană, cu oameni mulțumiți de viața lor, cu un climat de pace și bună-înțelegere, cu mai puține sau deloc abuzuri, cu respectarea drepturilor omului! Dacă imaginea Dvs este mai importantă decât această țară, atunci nu vă doresc succes, Domnule Prim-Ministru!

 Aveți o misiune dificilă la guvernare și Dvs vă coborâți de la înălțimea funcție printre bieții aleși locali-cei care se ocupă de festivaluri, târguri... Sau ați uitat când mă întrebați de ce nu montăm o statuie în Piața Victoriei, să avem un proiect de regenerare urbană, că v-ați săturat de gălăgia #rezist în piață? Sau când m-ați certat pentru că nu care cumva să aprob mitingurile sindicaliștilor în față guvernului, pt că nu se mai poate lucra?
 
 Eu nu am uitat! E bine, totuși, să nu ne credem invincibili și să nu călcăm totul în picioare, la umbră unei poziții efemere în stat... Succes mâine la paradă, în tribuna oficială! Nu uitați umbrelă! Va ploua!

 Mihai Tudose: V-am rugat /sugerat Dna Primar General să încercați să implementați soluția de sistematizare a intersecției așa cum a fost ea trimisă la Dvs de către MAI / pol rutieră din primăvară... Atât. Soluție de ușurat traficul. NU v-am solicitat niciodată să refuzați mitinguri... Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din București (fără locuri/ spații de parcare). Atât.

 Gabriela Firea: Dl Prim ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre... nu e de mirare că nu le mai recunoașteți. Vă descrie întregul caracter și comportament.
 
 Primăria Generală nu este în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din țara. Nu aveți de ce să-mi faceți mie sugestii/recomandări nici în privat și nici prin presă. Eu răspund în față legii și a bucureștenilor.

 Dvs răspundeți în fața legii și a Parlamentului. Dacă îngrijorarea Dvs era una sinceră și onestă privind organizarea festivalului pt copii și a târgului din Piața Victoriei, m-ați fi sunat să vorbim colegial, și nu mi-ați fi dat indicații prețioase prin presă. Nu uitați că Dvs ați deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care ați consumat energie și timp pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-ați încălcat propriile promisiuni că veți sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime.

 Dl Iohannis este în campanie electorală pt prezidențiale, iar Dvs sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negați, este inutil, o știu și o simt din ce în ce mai mulți colegi. Dvs sunteți de la Brăila, și nu de la Craiova, Dvs nu știți ce este statul paralel, deși nu ați avut curajul să spuneți asta în Cex, Dvs numiți penale două colege, Dvs nu vă coborâți să citiți scrisoarea președinților Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situația ministrului de Interne care nu va sunat și, deci, subiectul nu există, Dvs aveți agendă și program paralele fața de din ce în ce mai mulți dintre noi... Dumnezeu este mare și ne știe sufletul tuturor...”, a fost schimbul de replici dintre cei doi. 

Mai multe articole despre:
guvern stenograme Piaţa Victoriei firea Tudose scanda