MENIU

Scandal internațional după meciul România - Suedia. Acuzații de rasism

România riscă o nouă amendă şi suspendare a terenului. O parte dintre suporterii veniţi pe Arena Naţională, vineri seara, 15 noiembrie, la meciul contra Suediei, au scandat lozinci cu caracter rasist împotriva jucătorului advers, Alexander Isak, notează Mediafax.ro.

La finalul partidei, fotbalistul nordicilor a precizat că a auzit scandările, dar că nu a vrut ca arbitrul să oprească partida. "Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă.

Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist", a spus Isak, potrivit Digi Sport.

 

Suedia s-a impus în faţa României cu 2-0, iar echipa naţională pregătită de Cosmin Contra a ratat şansa calificării la EURO 2020.

Mai multe articole despre: