MENIU

Scandal în Vama Nădlac. Zeci de oameni stau ore în șir la cozi, fără distanțare, pentru a fi verificați

Vama Nădlac (captură video Digi24)

Scandal cu zeci de persoane blocate în Vama Nădlac, din cauza noilor reguli de intrare în țară. Oamenii sunt revoltați că timpul de așteptare este foarte mare și, mai multă, că trebuie să stea în carantina, deși au testul Covid-19 făcut. Sute de oameni ar fi fost carantinați doar în ultima zi, iar o aplicație care le-ar ușura munca autorităților de frontieră nu este folosită.

Directorul DSP Arad a relatat pentru Digi24 că atât aglomerația, cât și erorile de clasificare se produc din cauza numărului mic de angajați care fac triajul epidemiologic în Vama Nădlac. Este vorba de aproximativ 20 de persoane, în condițiile în care numărul optim ar fi cel puțin dublu.

Pe de altă parte, o aplicație informatică ce permite fiecărui cetățean să-și completeze datele personale, pentru a nu mai fi nevoit să aștepte ore întregi la vamă, nu poate fi folosită, pentru că autoritățile nu au aprobat-o.
 
"A primit acordul STS, a fost implementată până în stadiul de proiect pilot, dar din varii motive totul s-a oprit aici”, a declarat Horea Timiş, potrivit sursei citate.
 
În ultimele zile, odată cu actualizarea listei de țări pentru care se instituie carantina la intrarea în România, au fost chiar cazuri ale unor români care au făcut drum intors.
 
Lista actualizată vineri de CNSU cuprinse următoarele state: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks și Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent și Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franța, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveția, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.
Citeşte întreaga ştire: Mai mulți români s-au întors în străinătate, după ce au aflat la vamă că trebuie să intre în carantină

 

Mai multe articole despre:
vama nadlac aglomeratie carantina cozi virus