MENIU

Scandal în trafic, la Brașov. Supărat pe un biciclist, un șofer de taxi l-a amenințat cu pistolul

Un taximetrist în vîrstă de 61 de ani s-a ales cu dosar penal pentru ameninţare după ce a îndreptat un pistol cu aer comprimat către un biciclist cu care s-a certat crunt în trafic. Totul a pornit de la faptul că biciclistul a îndrăznit să îl atenţioneze pe taximetrist că a parcat ilegal pe pista destinată exclusiv bicicliştilor. De aici a pornit un scandal monstru sub ochii trecătorilor şi a agenţilor de pază, scrie monitorulexpres.ro.

Conflictul dintre cei doi s-a petrecut luni, în jurul orei 15.00, cînd un braşovean de 32 de ani, care mergea pe bicicletă s-a simţit revoltat când a văzut un taxi staţionat în faţa spitalului, pe banda bicicliştilor. Omul l-a atenţionat pe taximetrist că a staţionat ilegal, iar cei doi s-au luat la harţă, totul culminînd cu taximetristul care, enervat la culme, a scos un pistol din torpedou şi l-a ameninţat pe biciclist în văzul tuturor.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, Secţia 1 Poliţie Brașov a fost sesizată telefonic, luni, în jurul orei 15.00, de un brașovean de 32 ani care a reclamat cî, în timp ce se deplasa cu bicicleta în centrul Braşovului, pe strada Iuliu Maniu a fost amenințat de un taximetrist cu o armă.

„O patrulă a secției s-a deplasat imediat la fața locului, unde bărbatul menționat a relatat polițiștilor faptul că a avut o altercație verbală cu un taximetrist, întrucît taxiul era oprit pe pista special amenajată pentru biciclişti. În timpul altercației taximetristul a scos din autoturismul său un pistol, pe care fără a-l scoate din toc l-a indreptat către el, amenințîndu-l că-l va lovi, iar după ce a observat că bărbatul a sesizat telefonic Poliția, taximetristul a părăsit locul faptei“, a precizat Naghi.

Biciclistul a făcut o fotografie cu taxiul staţionat neregulamentar şi a oferit-o poliţiştilor, iar aceştia l-au depistat pe taximetrist la scurt timp de la sesizare pe strada Posada şi a fost condus la audieri.
Polițiștii au stabilit că taximetristul deținea în mod legal arma menționată, un pistol neletal cu aer comprimat,calibru 9 mm.

„Polițiștii Secţiei 1 Poliţie Brașov continuă cercetările în acest caz, cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de amenințare, iar pistolul a fost ridicat pentru cercetări“, potrivit sursei citate.

Mai multe articole despre:
biciclist pistol şofer de taxi scandal in trafic