MENIU

SCANDAL în spitalul condus de Florin Secureanu, doctorul acuzat de corupție. Ce spune avocata acestuia

Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. Foto/Arhivă

Revenit în poziția de manager de spital, Florin Secureanu a cerut cu scandal demisia directorului medical și i-a făcut avocatei lui contract de „asistență manager și consultanță” pentru spital. În trecut, Secureanu a fost condamnat la cinci ani și zece luni de închisoare în primă instanță.

Florin Secureanu și-a început cu țipete și urlete mandatul în fruntea Spitalului Municipal „Dr. Traian Herța” din orașul Jibou. Dintr-o înregistrare audio obținută de Libertatea rezultă că bărbatul îi cerea directorului medical al spitalului să își semneze demisia.

Pe data de 4 august 2022, Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou, a primit o vizită anunțată din scurt. Mai mulți medici din Spitalul Municipal „Dr. Traian Herța” i-au spus că sunt gata să protesteze dacă Secureanu va fi ținut, în continuare, în fruntea spitalului. Cadrele medicale au atras atenția că spitalul poate funcționa fără manager, dar nu poate funcționa fără medici.

Alături de doctori, cei din personalul administrativ al spitalului i-au adus primarului un document descoperit în aceeași zi. Conform unor surse, avocata lui Secureanu, posesoarea unui proaspăt contract de consultanță pentru manager, a mers la contabilitate și i-a cerut casierei să nu depună toți banii la trezorerie pentru că are nevoie de 4.000 de lei, pe contractul ei cu spitalul.

Angajații au recunoscut imediat metoda devenită publică, prin care Secureanu scotea bani gheață de la spitalul „Malaxa”, unde a fost manager în trecut. Conform DNA, bărbatul ar fi delapidat aproximativ două milioane de euro din spitalul din București pe care l-a condus timp de doi ani. Secureanu a primit în primă instanță o pedeapsă de aproape 6 ani de închisoare.