MENIU

Scandal în fotbal! Un fost arbitru acuză că FRF și-a însușit fără drept noua lege a sportului

Anunţul şocant făcut de FRF. Care e situaţia medicală a echipei naţionale a Românei

Federația Română de Fotbal se confruntă cu o reacție dură după ce și-a însușit public ordonanța prin care a fost modificarea Legea Sportului.

Potrivit Ziare.com, actualul consilier al ministrului Tineretului și Sportului, Cristi Balaj, îl acuză pe Răzvan Burleanu și pe colaboratorii săi că își arogă mertie pe care nu le au, precizând că vederația nu a contribuit la ordonanța respectivă.

”Sunt mândru că ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, al cărui consilier sunt, a reușit împreună cu Guvernul Sorin Grindeanu să vină cu o soluție așteptată de ani de zile de întreg sportul românesc. Constat, însă, cu amărăciune și mirare cum oameni care nu au avut nicio contribuție la construcția și promovarea acestei Ordonanțe de Urgență își asumă proiecte ce nu le aparțin”, spune fostul arbitru, acuzându-i pe cei de la FRF că ”își înșuesesc incorect merite”.

” În calitate de consilier al Ministrului Tineretului și Sportului, Marius Dunca, mă simt nevoit să constat că este jignitor din partea Federației să-și însușească acest merit, pentru că Ordonanța, așteptată de ani de zile, a fost inițiată de Guvernul Grindeanu, după o consultare directă pe care actualul guvern a avut-o cu primarii din România în cadrul Adunărilor Generale ale Comunelor, Orașelor și Municipiilor din martie și aprilie. Ministerul Tineretului și Sportului a început să construiască această Ordonanța, la solicitarea celor care investesc sau doresc să investească în sport. Foarte multe federații, cluburi sau asociații au făcut solicitări-diferite una de altă-dar cu aceeași esența. Federația Română de Fotbal nu a contat decisiv în această ecuație și nu a participat la construcția acestei Ordonanțe. Faptul că își asumă merite depline este jignitor față de colegii mei de la MTS alături de care s-a lucrat la acest proiect și față de celelalte ministere care și-au dat avize”, mai spune consilierul.

Joi, FRF a transmis prin intermediul unui comunicat că ordonanța de urgență prin care a fost modificată Legea Sportului reprezintă îndeplinirea unei promisiuni făcută de Răzvan Burleanu înainte de a fi ales președinte.

Legea Sportului a fost modificată de Guvernul Grindeanu prin ordonanța de urgență, autoritățile locale putând finanță de acum sportul cu maxim 5% din buget.

Mai multe articole despre:
arbitru FRF Cristi Balaj lege a sportului