MENIU

Scandal Apple. Modelele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus creează probleme

iPhone 6 și iPhone 6 Plus

Modelele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus încalcă brevetele unui producător chinez de telefoane, iar Apple ar putea să fie obligată să oprească vânzările dispozitivelor la Beijing, potrivit autorităţii pentru drepturile intelectuale din oraş, relatează Bloomberg, potrivit News.ro. 

Telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus încalcă drepturile intelectuale deţinute de compania Shenzhen Baili, din cauza similarităţilor cu telefonul 100C, se arată în decizia Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing.

Reprezentanţii Apple nu au dorit să comenteze.

Compania americană poate contesta decizia şi ar putea să obţină dreptul de a comercializa în continuare telefoanele, în timpul procesului.

Decizia se referă doar la Beijing, dar viitoarele procese împotriva Apple ar putea să considere cazul un precedent, fiind posibil să influenţeze rezultatul altor litigii în China.

Baili este una din numeroasele mărci de smartphone-uri care încearcă să profite de dezvoltarea puternică a pieţei de dispozitive mobile din China.

Xu Guoxiang, inventatorul mărcii Baili, înregistrat ca reprezentant al acesteia pe site-ul pagini galbene czvv.com, nu a răspuns la solicitarea pentru comentarii.

Apple, care urmează să lanseze noua generaţie de iPhone-uri la toamnă, poate încerca să contracareze blocarea vânzărilor prin contestarea acesteia la mai multe instanţe.

Decizia agenţiei este cea mai recentă dintre problemele înregistrate de Apple pe cea mai mare piaţă a sa, după Statele Unite.

Serviciile Apple pentru cărţi şi filme au fost blocate în aprilie, pentru încălcarea reglementărilor referitoare la activităţile de publishing.

Mai multe articole despre:
Apple telefoane iphone 6 iphone 6 plus