MENIU

S-au reluat audierile în cazul tragediei din tirul ATI de la Victor Babeș: Medicul care a fost de gardă în noaptea de coșmar, DECLARAȚII

Anchetă la Victor Babeș / Inquam Photos - George Călin

Ancheta tragediei din TIR-ul ATI de la spitalul Victor Babeș continuă. Astăzi este audiat medicul care a fost de gardă în noaptea de coșmar, atunci când alimentarea cu oxigen s-a oprit.

În urmă cu 3 săptămâni, doi angajați ai spitalului au fost reținuți.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalației Unității Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creșterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecință oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienți.

Inginerul-șef nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcționarea în parametrii tehnici corespunzători a instalației de oxigen aferente Unității Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcționarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI al unității mobile în afara parametrilor optimi”.

Reamintim că, pe 12 aprilie, trei persoane care erau internate în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului ”Victor Babeș” din București au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților Covid. 

Mai multe articole despre:
audieri victor babes