MENIU

Satul în care OAMENII SE "TOPESC" din cauza SOARELUI. Boala le-a mâncat pielea, buzele, nasul

Satul în care oamenii se topesc
Satul în care oamenii se topesc

Ascuns între dealurile Braziliei, există un sătuc în care oamenii se luptă zilnic cu soarele. Araras este cea mai mare comunitate a oamenilor ce suferă de o boală de piele rară cunoscută sub numele de xeroderma pigmentosum sau XP.

Cei afectați sunt foarte sensibili la razele ultraviolete și foarte susceptibili de cancer de piele. Boala fură victimelor posibilitatea de a-și reface zonele vătămate. În Araras locuiește o comunitate de fermieri, deci munca la câmp este vitală, scrie euforia.tv. "Întotdeauna am fost expus la soare - am muncit, am plantat și am strâns recolta. Dar cu trecerea anilor, boala de care sufăr s-a agravat", spune un fermier în vârstă de 38 de ani. Avea doar nouă ani când au început să apară primele semne.

Medicii i-au spus să se ferească de soare. Și-a luat o pălărie cu boruri mari pentru a-și proteja fața, dar nu i-a fost de prea mare folos. De atunci a suferit peste 50 de operații pentru a îndepărta tumorile.

În efortul de a camufla modul în care boala i-a mâncat pielea, buzele, nasul, obrajii și ochii, Jardim poartă o mască. Ca urmare a acestei afecțiuni, pacienții încep să surzească, să aibă spasme musculare și multe alte probleme.

Peste 20 de oameni din 800 cât numără întreaga  comunitate a așezării Araras suferă de XP. Deci boala lovește unul din patruzeci de indivizi.

Mai multe articole despre:
sat boala soare