MENIU

Sărbători DUREROASE pentru o familie din Iași, cu 13 suflete: O copilă de doar 12 ani, "mamă" pentru frații mai mici

Copiii fără noroc ai României - imagine de arhivă

În loc de bucurii, sărbătorile sunt prilej de mare durere pentru o familie numeroasă dintr-o comună ieșeană, care se zbate în sărăcie. Drama este și mai mare, pentru că o boală nemiloasă o chinuie pe mama celor 11 copii ai familiei. Așa a ajuns cea mai mare dintre ei, o copilă de doar 12 ani, să țînă loc de mamă pentru fraţîi mai mici. Vă avertizăm că urmează detalii cu puternic impact emoțional. 

Într-o casă mică şi extrem de modestă din Dumeşti trăieşte o familie cu 11 copii în condiţîi de nedescris. Micuţii se roagă zilnic pentru mama lor bolnavă de cancer în stadiu terminal.
 
"Cu asta nu mai pot  merg. S-a anchilozat, nu mai pot... Bine nu  mai fac eu niciodată, cred că...", afirmă Marieta Macovei, mama copiilor.
 
Medicii nu mai au nicio putere în faţa bolii. Tatăl se luptă zi de zi să poată întreţine familia.
 
"Ultima dată când am chemat salvarea, ne-au spus  nu se mai poate face nimic. Nu trebuie  știe copiii", spune Neculai Macovei, tatăl copiilor.
 
Cum se zbat zi de zi cu lipsurile, micuțîi nici nu au îndrăznit să îi scrie o scrisoare lui Moş Crăciun. Au însă și ei dorințe,  orice copil.
 
"Haine, papuci  vine iarnă...", spune Iuliana Macovei, o copilă de doar 12 ani.
 
Fratele său spune că își dorește acadele de la Moș, iar un băiețel mai mare ar vrea o mașină cu telecomandă și dulciuri.
 
Marieta Macovei nu mai are nicio speranţă. Îşi pune încrederea în Dumnezeu şi îşi doreşte tot ce e mai bun pentru copiii săi.
 
Reporter: Ce  doriți de Crăciun?
Marieta Macovei: Ce o vrea Dumnezeu.