MENIU

Șapte tineri din Norvegia, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon la o petrecere ilegală

Șapte tineri din Norvegia, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

24 de tineri au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat monoxid de carbon la o petrecere ilegală. Șapte dintre aceștia se află în stare critică, fiind găsiți inconștienți. Petrecerea a avut loc într-un subteran care avea conexiune cu o grotă dintr-un cunoscut parc din Oslo.

Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-au aflat și doi polițiști.

Duminică dimineață, o patrulă a poliţiei care inspecta zona a descoperit un grup de tineri aflaţi în stare de ebrietate, în apropiere de St. Hanshaugen Park, din nordul capitalei. La fața locului au fost chemate mai multe echipaje de poliție, ambulanţe şi pompieri. Potrivit autorităților, la petrecerea respectivă au participat aproape 200 de persoane, care au intrat cu forța în spațiul respectiv. Acestea au făcut apel la cei care au fost prezenți și care au simptome, precum dureri de cap sau greţuri, să contacteze imediat serviciile medicale.
 
Monoxidul de carbon este cunoscut ca ucigaşul tăcut, deoarece nu are culoare sau miros. Concentraţia normală în atmosferă este mai mică de 0,001%, o concentraţie de 0,1% putând fi letală. Pacienţii care supravieţuiesc otrăvirii iniţiale pot dezvolta disfuncţii neurologice întârziate, care apar în 15% - 50% din cazuri grave, notează Agerpres.

În Norvegia, barurile şi restaurantele sunt deschise, dar au restricții în ceea ce privește programul de funcționare și numărul clienților. Cu o populație de 5,4 milioane de locuitori, țara a raportat până acum 10.611 cazuri de Covid-19 și 264 de decese.

Mai multe articole despre:
norvegia tineri intoxicati monoxid de carbon