MENIU

Șapte ani și niciun vinovat pentru tragedia din Apuseni

Șapte ani și niciun vinovat pentru tragedia din Apuseni

La șapte ani de la tragedia aviatică din Apuseni, multe întrebări nu îşi au încă răspunsuri. În urmă cu patru ani, mare parte din dosar a fost clasat, iar investigația nu s-a încheiat nici până în ziua de astăzi. Familia studentei Aura Ion, care a murit în accident, e revoltată. 

20 ianuarie 2014. O zi tragică în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic din munții Apuseni. Cinci persoane, printre care şi copilotul au scăpat cu viață, însă au fost grav răniți. A urmat o furtună în spațiul public și s-a declanșat o anchetă de amploare. După patru ani, procurorii au închis cea mai mare parte a anchetei și au stabilit că intervenția de la momentul prăbușirii avionului nu necesită nicio sancțiune.

Au rămas, însă, multe întrebări fără răspuns. Așa că, tot în 2018, procurorii au decis să continue o parte din anchetă. Cercetările rămase vizează acțiunile echipajului, modul în care a fost dirijat zborul, activitatea angajaților ROMATSA și îngrijirile medicale acordate la momentul tragediei.

Familia tinerei de 23 de ani, studentă la medicină, care a murit în accident, e revoltată.

Mariana Ciucă, sora Aurei Ion: „Pentru toți cei care au intervenit sau care aveau obligația să intervină, au greșit. Începând cu ROMATSA, MAPN, STS, SRI. Sunt mulți, Ministerul Transporturilor, până la medicii de la fața locului. Oameni buni, în Apuseni au murit oameni și ceea ce ni spune este că nimeni, dar nimeni nu este responsabil de moartea acestor bieți oameni.”

Avionul, cu şapte persoane la bord, decolase de la Bucureşti şi se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să preleveze mai multe organe pentru transplant. Aeronava s-a prăbuşit în munţii Apuseni, într-o zonă greu accesibilă.

Mai multe articole despre:
apuseni accident