MENIU

Sandu Geamănu, condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare pentru omor

Sandu Geamănu, condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare pentru omor

Interlopul Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a fost condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare, pentru omor, în dosarul în care era acuzat că în 2011, împreună cu trei apropiaţi, a ucis un bătrân în locuinţa acestuia şi a furat bunuri de jumătate de milion de lei.

Prin aceeaşi decizie, luată joi, instanţa a dispus, în cazul interlopului, interzicerea unor drepturi timp de şapte ani.

Alături de Sandu Geamănu, au fost condamnaţi şi cei trei complici ai acestuia, la pedepse între patru ani de închisoare cu suspendare şi 25 de ani de închisoare cu executare.

Astfel, Tinel Niculae a primit 25 de ani de închisoare, Constantin David Stan a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar Simion Adrian Florin a primit patru ani de închisoare cu suspendare. Totododată, judecătorii au decis să menţină şi decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care cei trei trebuie să plătească câte 132.520 de lei.

În primă instanţă, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Sandu Geamănu, în 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de închisoare.

Ilie Alexandru, Tinel Niculae, Constantin David Stan şi Simion Adrian Florin au fost trimişi în judecată în acest dosar în iulie 2011.

Sandu Geamănu a fost acuzat de omor calificat şi omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave şi violare de domiciliu, toate aflate în concurs real, precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorii arătau în rechizitoriu că, în noiembrie 2008, împreună cu alţi trei membri ai grupării sale, Sandu Geamănu a intrat în locuinţa lui Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti, după ce a primit un pont conform căruia bărbatul ar fi ţinut în casă "sume importante de bani şi alte bunuri de valoare".

Aceştia au "elaborat un plan", "şi-au procurat mijloacele necesare comiterii faptei", respectiv obiecte de vestimentaţie care să le mascheze înfăţişarea, dar şi o maşină, şi au mers la casa lui Nicolae Zdoca.

"Pentru a o determina pe victimă să spună unde se află sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenţă. Apoi inculpaţii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 şi mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei", au precizat procurorii în rechizitoriu.

În urma loviturilor primite, Nicolae Zdoca a murit în spital aproape şase luni mai târziu.