MENIU

Sancțiuni dure pentru șoferii care fac acest lucru în trafic. Când ai voie să dai flash-uri pe șosea

Ai grijă când și cum dai flash-uri. Foto/Profimedia

Toți șoferii auto riscă amenzi usturătoare dacă vor folosi, în trafic, în mod excesiv, claxonul sau flash-uri. Conform reglementărilor, ele pot fi folosite legal doar în două situații.

Majoritatea șoferilor folosesc flash-urile pentru a-i avertiza pe alții cu privire la controalele rutiere din apropiere sau pentru a-i da prioritate unei alte mașini. Cu toate acestea, conform secțiunii 16 din Legea privind circulația rutieră (StVO), acest lucru este permis numai în următoarele două cazuri:

În caz de urgență, pentru a-i avertiza pe alții despre pericol

La depășiri în afara zonelor construite

Aprinderea intermitent „lung” pentru a alerta vehiculul din fața dumneavoastră că depășiți este o activitate destul de rar folosită pe șosea. „În afara intravilanului, depășirea poate fi anunțată cu semnale acustice sau luminoase scurte”. Teoretic, ar trebui să claxonați și – dar în realitate acest lucru ar putea să deruteze unii șoferi. Conform legii, trebuie să vă asigurați că șoferii care se apropie din sens opus nu sunt orbiți atunci când folosiţi lumina intermitentă cu faza lungă.

Aveți grijă când îl utilizați pe autostradă. Potrivit ADAC, puteţi folosi flas-urile şi pe autostradă dacă șoferul unui vehicul care circulă pe banda din stânga nu înţelege că intenționați să depășiți, chiar dacă indicați spre stânga. Dar mare atenţie: dacă exagerezi cu flas-urile şi, de asemenea, stai aprope de maşina din faţă pe o perioadă mai lungă de timp, s-ar putea să fii vinovat de constrângere. Prin urmare, păstrați întotdeauna distanța de siguranță corectă (jumătate din viteza cu care rulaţi) și aprindeți luminile doar pentru scurt timp.

Mai multe articole despre:
masini pe strada flash uri faruri faza lunga