MENIU

Sănătatea și economia, priorități pentru Guvern. Bilanțul măsurilor economice luate în plină CRIZĂ generată de pandemie

Programul IMM Invest este un succes. A ajuns aproape de epuizarea plafonului de 15 miliarde de lei credite pentru investiții. Asta spune șeful Cancelariei premierului, care a făcut bilanțul măsurilor economice luate pentru salvarea economiei afectate de pandemie. 

Cu ce se laudă Guvernul: un milion 400 de mii de români au primit indemnizația de șomaj tehnic, ce în total se ridică la 4,6 miliarde de lei; decontarea în continuare 41,5% din salariu pentru angajații care se întorc la muncă; amânarea ratelor bancare pentru 300.000 de oameni. 

„Programul IMM Invest a ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru credite pentru investiții și capital de lucru, am plătit indemnizația de șomaj tehnic de 75% din salariul mediu brut în valoare de 4,6 miliarde lei pentru 1,4 milioane de români, decontăm în continuare 41,5% din salariu mediu brut pentru angajații care se întorc la muncă, am amânat ratele bancare pentru 300.000 de beneficiari pentru o perioadă de 9 luni, alături de multe alte măsuri de sprijin care sunt în vigoare și produc efecte pentru companiile și angajații afectați de criză.”

Programul IMM Invest a ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru credite destinate investițiilor și capital de lucru, 

Mai multe articole despre:
imm invest