MENIU

Salata verde este mai periculoasă pentru sănătate decât carnea de porc. Dacă observi ASTA, evită consumul! 

Considerată una dintre cele mai sănătoase legume, cu contribuţii importante în detoxifierea organismului, salata verde a câştigat notorietate în ultimii ani, fiind apreciată şi consumată cu încredere pentru proprietăţile sale nutritive.

Însă, o descoperire recentă desfiinţează realitatea conform căreia salata verde s-ar număra printre cele mai sănătoase alimente.

Salata verde este o legumă pe care o consumăm frecvent, mai ales în această perioadă şi pe care nutritioniştii ne recomandă să o includem în meniul zilnic pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sănătăţii.

Și totuși, cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon, care au studiat impactul condiţiilor de mediu asupra alimentelor, au plasat salata verde printre cele mai periculoase legume pentru sănătate. 

Rezultatele studiului arată că salata este printre cele mai dăunătoare dintre toate alimentele, fiind de trei ori mai poluantă pentru oganism din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră. 

"Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui", a declarat Paul Fischbeck, profesor la CMU în domeniul ştiinţelor sociale şi al deciziilor și coautor al acestui studiu.

Pe de altă parte, o altă stare de fapt vine să întărească concluziile acestui studiu. Din cauza exploatării excesive a resurselor solului, acesta a ajuns să fie "epuizat" din punct de vedere al fertilităţii. Si, cum marii producători îşi doresc un randament ridicat, acesta se obține numai în cazul în care cultura și terenurile sunt tratate cu pesticide și îngrășăminte, scrie anetanasatelor. Astfel, legumele şi fructele despre care credeam că sunt sursă de sănătate devin sursă de otrăvire a organismului, dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau dacă sunt tratate excesiv cu substanţe toxice. Iar printre cele mai afectate de aceste intervenţii dăunătoare ale omului sunt verdețurile precum salata verde sau spanacul, pentru că frunzele acestora rețin foarte multe pesticide.