MENIU

Salariul minim pe economie, acordat doar persoanelor care nu au nicio calificare, pe o perioadă determinată. Proiect de lege al PSD

Salariul minim pe economie, acordat pe o perioadă determinată

Salariul minim pe economie ar putea fi acordat doar persoanelor care nu au nicio calificare, pentru o perioadă de cel mult doi ani, potrivit unui proiect de lege al PSD.

Social-democrații spun că o treime dintre angajații din România au salariul minim pe economie pe cartea de muncă.

”Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca într-o ţară europeană să avem medici, ingineri, maiştri, constructori, şoferi profesionişti, directori în sistemul privat plătiţi cu salariul minim! Practic, o treime din numărul total de angajaţi din România (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, deşi peste 80% dintre acestea au cel puţin o calificare”, au scris social-democrații pe Facebook.

PSD mai susține că ”salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecţie socială”, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare.

Proiectul de lege prevede acordarea salariului minim doar pentru persoanele şi posturile care nu au/nu necesită vreo calificare, pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

Mai multe articole despre:
psd salariu minim persoana fara calificare