MENIU

Salariul lui Dumitru Buzatu, mărit exact când era „pe drojdie” - Cum și-a crescut leafa baronul de Vaslui în luna în care a luat mita

Salariul lui Dumitru Buzatu, mărit exact când era „pe drojdie” - Cum și-a crescut leafa baronul de Vaslui în luna în care a luat mita

Situație halucinantă! Președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a fost mărit salariul chiar în luna în care a fost prins că primea mită. Și secretara sa de la Consiliul Județean Vaslui a primit spor de condiții periculoase. Astfel, cei doi au ajuns la sume fabuloase. 

În aceeași lună în care Dumitru Buzatu a fost prins luând șpagă, pe site-ul instituției a apărut o listă a tuturor salariilor din Consiliul Județean. Potrivit acesteia, fostul baron al județului Vaslui ar fi primit o mărire de salariu.

La funcția de demnitate publică erau trecute două poziții, cea de președinte, deținută atunci de Dumitru Buzatu, și cea de vicepreședinte. În dreptul președintelui CJ Vaslui a fost trecută, ca salariu lunar, suma de 20.700 lei. Aceasta a fost completată de alte drepturi, adică o indemnizație lunară acordată pentru “drepturi pentru activitate prestată în proiecte”.

Și Ana Maria Obreja, despre care presa locală a scris că ar fi amanta lui Buzatu, ocupa atunci funcția de șef de cabinet al acestuia. Din aceeași lună, septembrie 2023, și ea a primit un salariu de bază de 9.243 de lei, la care s-a adăugat un spor de condiții periculoase sau vătămătoare în valoare de 5% din salariu, adică 463 lei.

Dumitru Buzatu s-a aflat în fruntea CJ Vaslui până la momentul arestării sale, adică pe 23 septembrie. El a fost prins în flagrant luând o mită în valoare de 1,25 milioane lei. 

Mai multe articole despre:
buzatu salariu mita