MENIU

Salariile tăiate, date de gol într-un document intern al Ministerului Muncii

<p>Document intern al Ministerului Muncii</p>
<p>Document intern al Ministerului Muncii</p>
<p>Document intern al Ministerului Muncii</p>
<p>Salarii mici, stres mare</p>

Dovada că salariile bugetarilor nu cresc, dar chiar ajung să scadă după aplicarea Legii salarizării unitare și după transferul contribuțiilor sociale la angajat se regăsește într-un document intern al Ministerului Muncii, prezentat presei de PNL.

Un document intern de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale trimis către ANAF demonstrează că Lia Olguța Vasilescu și liderii PSD au știut că transferul contribuțiilor sociale anulează majorarea salariilor cu 25%- promisă prin Legea salarizării unitare- și că transferul contribuțiilor sociale va duce la scăderea salariilor din administrația publică, susțin liderii Opoziției.

Ce demonstrează documentul oficial transmis de Ministerul Muncii către ANAF, potrivit liberalilor:

PRECIZAREA 1: Se invocă faptul că majorarea salariilor brute cu 25% începând cu luna ianuarie din 2018 este prevăzută în Legea salarizării din sistemul public și că nu se poate depăși nivelul maxim prevăzut în grilă pentru salariații bugetari. Din această precizare, pot rezulta două categorii de salariați:

a. Angajați cărora salariul brut li se majorează cu mai puțin de 25% pentru a nu depăși nivelul maxim din grilă.

b. Angajați care au deja salariul brut peste nivelul maxim din grilă și care nu mai beneficiază de majorarea cu 25%.
Și pentru unii și pentru ceilalți, transferul contribuțiilor sociale la nivelul angajatului poate duce la o SCĂDERE a salariilor de peste 20%, la care se pot adăuga alte măsuri de reducere pentru încadrarea în nivelul maxim prevăzut în grilă.

PRECIZAREA 2: se referă la cei cu gradație de merit și spor de complexitate. Și aici avem două situații posibile:

a. În situația în care salariile majorate cu 25% sunt MAI MICI decât cele cu gradație de merit și spor de complexitate, salariile în plată vor fi majorate doar cu 25% fără celelalte beneficii. Deci, adio alte majorări prevăzute în lege.

b. Iar dacă salariile majorate cu 25% vor fi MAI MARI decât cele cu gradație de merit și spor de complexitate, se va acorda nivelul prevăzut în anexele legii. Deci, în acest caz, nu se mai face majorarea cu 25%.

"Acestea sunt două precizări majore prin care Ministerul Muncii, condus de Lia Olguța Vasilescu, explică colegilor de la ANAF cum se va face majorarea salariilor brute cu 25% începând cu luna ianuarie din 2018. Această explicație demonstrează de fapt că majorarea salariilor a fost o mascaradă prin care liderii PSD au mințit românii cu promisiuni electorale fantasmagorice", atacă oficialii liberali.

La finalul documentului de la Ministerul Muncii, este scris negru pe alb că "majorarea salarială de 25% prevăzută de Legea-cadru 153/2017 a fost stabilită astfel încât să fie acoperit transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat".