MENIU

Salarii mai mici cu până la 50% după trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului: „Sunt în CRIZĂ”

Scăderi salariale cu până la 50%, după trecerea contribuțiilor în sarcina salariaților. Se întâmplă la Sibiu unde unii angajați primesc chiar și cu câte 1000 de lei mai puțin.

Managerul Muzeului Astra încasează un salariu cu 20% mai mic față de luna trecută, la fel au scăderi și alți muzeografi. La Teatrul Gong, jumătate din angajați primesc cu până la 1.000 de lei mai puțin pe lună, iar la Biblioteca județeană Astra scăderile salariale îi afectează pe cei cu cea mai mare vechime și experiență. Scăderile salariale sunt efecte ale trecerii contribuțiilor în sarcina salariaților, notează turnulsfatului.ro

Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra, va primi drept salariu o sumă cu 20% mai mică decât în luna decembrie, când erau anunțate rezultatele Muzeului Astra.

„În plus, de exemplu, în muzeu funcționează trei operatori economici, cu angajați care au un loc de muncă datorită activității culturale din Dumbrava Sibiului. Deci vorbim de mai multe beneficii aduse comunității, nu doar de turiștii care vin la Sibiu pentru Muzeul Astra. Cu toate acestea, eu sunt ciuntit la salariul net cu 20%. În condițiile în care pentru a obține aceste rezultate am făcut sacrificii și pe plan personal. Dar eu, acum, trebuie să tai 20% și din banii alocați copiilor mei. Sunt supărat. Eu, acum, sunt în criză economică”, explică Ciprian Ștefan.

Alături de el, cu mai puțini bani acasă vor pleca și alți muzeografi. „Afectează și o parte din angajați, în special pe cei din zona de middle-management. Le scad salariile. Sunt oameni sub 50 de ani, oameni care mai au putere pentru a dezvolta această țară, dar care își pun un mare semn de întrebare dacă mai merită”, mai arată Ciprian Ștefan.