MENIU

SĂGEȚI liberale înainte de congres: Ludovic Orban, sfaturi pentru Raluca Turcan despre CREȘTEREA salariului minim și a pensiilor

SĂGEȚI liberale înainte de congres: Ludovic Orban, sfaturi pentru Raluca Turcan

Statul va avea bani să majoreze pensiile doar dacă va crește salariul minim pe economie, atrage atenția Ludovic Orban. Astfel, susține liderul PNL, va crește numărul de salariați, iar statul va colecta mai mulți bani. Declarațiile au fost făcute la Piatra Neamț, acolo unde Ludovic Orban și-a prezentat viziunea pentru un nou mandat de șef al Partidului Național Liberal. 

„Singura șansă ca să crească pensia este să crească numărul de angajați și să crească salariul minim pe economie. Pentu că numai în felul ăsta crește, practic, și pensia, și puterea de cumpărare a pensiilor. Asta e soluția reală. 

Minciunile cu creșterea pensiilor din burtă nu fac decât să îi zăpăcească și până la urmă să ducă la crearea de dezechilibre economice care până la urmă duc la erodarea puterii de cumpărare”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț.

Actualul președinte liberal și-a prezentat joi moțiunea „PNL – Forţa Dreptei”, propusă în cursa pentru un nou mandat în fruntea partidului, în care se luptă cu premierul Florin Cîțu. Până miercuri, trei organizații PNL, din cele 48 în total, au aprobat moțiunea lui Ludovic Orban pentru președinția partidului la congresul din 25 septembrie.