MENIU

Să nu bei niciodată apa de pe noptieră! Motivul te va pune pe gânduri

Apa, spre deosebire de produsele alimentare, nu conține zaharuri și proteine, care pot fi ușor vizate de microbi și să vină la poluare. Cu toate acestea, nu există încă nici o explicație de ce apa are un gust ciudat atunci când este lăsata pe noptieră pe tot parcursul nopții.

Cea mai bună explicație este că o cantitate mare de praf și bacterii pot fi colectate în acel pahar cu apă. Atunci când este expusă la aer, apa tinde să absoarbă dioxidul de carbon și o mică parte din acest CO2 este transformată în acid carbonic. Acest lucru înseamnă că, atunci când apa este expusă la aer, se schimbă compozitia acidului Cand carbonul eliberează unul sau doi protoni și este transformat în carbonat sau bicarbonat, scade pH-ul apei și ii schimba, astfel, gustul său, scrie sanatatea.ro.

După cum se poate vedea, acest lucru nu înseamnă că apa este rea, dar si-a schimbat gustul după ce a stat toată noaptea pe noptiera din cauza strângerii bacteriilor și a prafului din aer. Acum, când știi acest lucru, sunt sigur ca nu vei mai bea apa.

 

Mai multe articole despre:
sănătate apă noptiera