MENIU

S-a aflat rezultatul pentru cei 10 bebeluși testați pozitiv pentru coronavirus. Câți dintre ei sunt sănătoși

Prelucrarea rezultatelor de la a doua testare pentru COVID-19 a celor zece bebeluși de la Maternitatea Odobescu din Timișoara s-a finalizat, anunță realitateadetimis.net.

 

În cazul nou născuților de la Maternitatea Odobescu, depistați pozitiv la un prim test pentru coronavirus, au sosit pentru toți cei zece aflați în această situație, rezultatele celui de-al doilea test. 

Micuții au fost  externați înainte de a se afla rezultatele la cel de-al doilea test și au ajuns acasă, în familiile lor, ulterior izolate la domiciliu. 

După ce ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat săptămâna trecută că bebelușii de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, depistaţi iniţial pozitiv cu COVID-19, vor fi retestați la un alt laborator, rezultatele parţiale ale retestărilor au arătat că 7 din 10 bebeluşi sunt negativi.

Ministrul Sănătăţii a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

Maternitatea Odobescu era în carantină de câteva zile, după ce mai multe asistente au fost confirmate cu COVID-19. Este vorba de 25 de cadre medicale și paciente confirmate pozitiv cu COVID-19.

În cazul de la Maternitatea din Timișoara, procurorii s-au autosesizat și fac cercetări în privința zădărnicirii combaterii bolilor.

Află care sunt REZULTATELE pentru cei 10 nou-născuți pe realitateadetimis.net.