MENIU

S-a aflat cine era pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Giurgiu - Bărbatul, un fost militar, consumase alcool și nu deținea brevet de zbor

Valentin Anghel

Apar noi detalii șocante și din cazul tragediei aviatice de la Giurgiu. Pilotul de 54 de ani, fost militar, dar fără brevet de zbor, ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la bord. Este suspiciunea procurorilor care încearcă să afle de ce zbura atât de aproape de pădure. La fața locului, printre resturile avionului, anchetatorii au găsit un telefon care încă suna. Tânăra de 28 de ani, pasionată de aviație, a primit zborul cadou de la iubitul ei. Ea urma să se urce cu el la bord, în ziua următoare. 

Avionul îl avea la manşă pe Valentin Anghel, un pilot pasionat de zbor dar care nu ar fi avut documente de certificare. Mai mult, procurorii suspectează că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a decola. Bărbatul de 54 de ani se urcase împreună cu o tânără de 28 de ani în aeronavă. Fără plan de zbor anunţat, cei doi au pornit de pe Aerodromul din Letca Nouă în ultima călătorie din viața lor.

Între timp, detalii cutremurătoare au apărut și despre tânăra de 28 de ani. Fata ar fi primit zborul de agrement cadou de la iubitul ei.

În următoarea zi, tânăra avea programate alte două zboruri de agrement făcute surpriză de iubitul ei cu care urma să urce la bord.

Aeronava a fost distrusă în totalitate, iar piesele din aparatul de zbor au fost carbonizate. Doar o bucată din aripa avionului a rămas intactă.

Avionul care s-a prăbușit era pilotat de proprietarul Aerodoromului Letca Nouă, deschis de doar doi ani, și fără multe zboruri în ultima vreme. Valentin Anghel spunea că vrea să deschidă o școală de pilotaj. A fost deschisă o anchetă amplă, iar oamenii legii iau în calcul o defecţiune tehnică sau eroare de pilotaj. 

Mai multe articole despre:
Valentin Anghel