MENIU

JOBURI în Marea Britanie: 8.000 de posturi scoase la concurs pentru ROMÂNI

Ce joburi îi aşteaptă pe români în UK

Firmele din Marea Britanie au plasat 8.000 de anunțuri publicitare în România pentru locuri de muncă precum taximetriști, angajați la hotel, asistente medicale și chiar doctori, scrie, azi, Daily Mail.  

Unele dintre anunțuri au atras deja mai mult de 500 de cereri din partea celor interesați. Majoritatea anunțurilor specifică doar că este nevoie de un nivel minim de înțelegere a limbii engleze. Altele spun că nu este nevoie de experiență anterioară.

Iar cluburile de noapte din centrul Londrei caută dansatoare de striptease, precizează sursa citată.

Anunțurile au fost publicate în limba română pe siteurile de joburi din România.

Agențiile de recrutare au anunțuri privind locurile de muncă, la vedere, afișate afară, pe geamuri, în toată România. Unul dintre anunțuri precizează: „De la 1 ianuarie va fi mai ușor să muncim în Marea Britanie. Aceasta este o noutate! Avem oferte pentru locuri de muncă acolo", iar lângă anunț există o imagine cu steagul britanic.

Agențiile vor organiza târguri de locuri de muncă în toată România, în fiecare lună, pentru a atrage oamenii să plece în Marea Britanie. Ele pretind că au găsit deja angajați pentru zeci de grupuri hoteliere printre care Marriott, Hilton, De Vere și consorțiul Pride of Britain, ca și pentru lanțuri de fast-food precum KFC sau persoane pentru îngrijire la domiciliu.

Primul târg de recrutare a forței de muncă pentru domeniul sanitar și medical, organizat în România de Spitalul Universitar din Manchester, a avut loc la București, luna trecută.

Mai multe pe EVZ.ro.

 

Mai multe articole despre:
joburi muncă în străinătate