MENIU

S-a întors la Fukushima, la 7 ani de la dezastrul nuclear. O priveliște stranie îl aștepta

<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>
<p>Fukushima</p>

Naoto Matsumura a ales să se întoarcă la casa lui din Tomioka pentru a sprijini animalele abandonate în lupta lor pentru viață.

Au trecut șapte ani de la accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima. Din cauza dezastrului cauzat de cutremur, zeci de mii de oameni au fost evacuați, lăsându-și acolo nu doar lucrurile, ci și animale domestice.

Datorită salvatorului lor, Naoto Matsumura de 55 de ani aceste animale sunt în viață și se simt bine.

Naoto Matsumura este un adevărat erou care are grijă de animalele rămase acolo. Este singura persoană din întreaga țară care a decis să ajute animalele rămase în zona afectată.

Pe Internet Naoto Matsumura este numit drept „păstorul animalelor din Fukushima”, deoarece el hrănește și îngrijește animalele deja de patru ani. Este conștient de pericolul radiației, dar preferă să nu se gândească la acest lucru.

Inițial Naoto Matsumura a părăsit, împreună cu alți locuitori, zona periculoasă, însă el a decis să se întoarcă pentru că știa că animalele se aflau în pericol. Când a ajuns pentru prima dată în orașul său natal, după accidentul nuclear, a fost profund șocat de cât de multe animale au fost lăsate în urmă. A început să caute în tot orașul și a salvat toate animalele pe care le-a putut găsi, lăsându-le o cantitate suficientă de hrană și apă.

În lupta sa pentru ajutorarea animalelor, Matsumura se bazează exclusiv pe donații. Naoto Matsumura nu-și pierde speranța și este sigur de faptul că și-a găsit rostul său în viață.

sursa

Mai multe articole despre:
Fukushima