MENIU

Ruşine românească la Paris. Chef Hădean bate obrazul autorităţilor române

Reacția lui Adrian Hădean după anunțarea noului juriu de la MasterChef

Ruşine românească la Paris. Aşa cataloghează bucătarul Adrian Hădean prezenţa producătorilor români la târgul internaţional de produse din industria alimentară Sial Paris. Cei care au fost invitaţi de ministerul Economiei să participe, micii producători, au fost anunţaţi cu puţin timp înainte că instituţia nu mai susţine financiar acest târg, urmând ca cei care doresc să îşi promoveze produsele să o facă din propriul buzunar. 

România trebuia să participe la Târgul internaţional de produse din industria alimentară Sial Paris cu 36 de producători. Aici aveau şansa de a-şi promova produsele. 

"Vreau sa va povestesc despre o durere a celor 36 de mici prodcatori romani care ar fi vrut sa faca exact ca mine. SIAL ar fi fost pentru ei o sansa foarte buna sa isi promoveze produsele romanesti si Romania in strainatate. Nu avem stand al Românie la Paris, avem cateva standuri mici si mizere impartrite si imprastiate", spune Hădean. 

Micii comercianţi au participat la un program guvernamental intermediat de ministerul Economiei care le oferea şansa să aprticipe gratuit la SIAL. Cheltuielile de transport precum şi amenajarea standurilor erau acoperite de minister, însă cu puţin timp înainte au primit o scrisoare în care erau anunţai că nu se mai ţine acest târg, iar dacă producătorii doresc sa participe trebuie să o facă contra sumei de aproximativ 1.500 de euro. 

"Organizarea acestui targ, a unui pavilion trebuia sa fie in sarcina unei firme, o firma care a participat la licitatie si a castigat. Producatorii romani cati au mai venit, s-au trezit pe betonul gol in ditamai complexul expozitional cuiva i-a facut mila de milogealea reprezentanti romani si au dat o mocheta si altcuiva i s-a facut mila si a debarcat un mobilier mizerabil pe care producatorii s-au apucat sa il spele cu ce avea fiecare de acasa", a spus Hădean. 

Potrivit lui Adrian Hădean reprezentanţii guvernului dau vina pe firma organizatoare în timp ce această firmă spune că nu a avut un contract. 

Mai multe articole despre:
Paris chef Adrian Hădean