MENIU

Rușii vor să naționalizeze activele din Zaporojie. Ei ar plănui organizarea unui referendum în Ucraina

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Rușii au în plan să naționalizeze activele statului ucrainean. Vizată este regiunea Zaporojie. În același timp, un oficial de la Kiev susține că ocupanții au primit ordin să organizeze un referendum în regiunile cucerite. 

Consilierul ministrului ucrainean de Interne este de părere că rușii vor să își impună puterea în cât mai multe zone și aduc spioni chiar din lumea criminalității.

Totodată, apar tot mai multe cazuri de amante și rude instalate în funcții în regiunile ocupate de ruși, acuză acesta. 

Ocupanţii ruşi au primit ordin de la Kemlin să pregătească un referendum în regiunile Herson şi Zaporojie în următoarele luni, a declarat la 16 mai, într-o intervenţie televizată, un consilier al ministrului ucrainean de interne, Vadim Denisenko, citat de EFE.

„Există instrucţiuni din partea Moscovei ca în câteva luni să se ajungă la organizarea unui referendum. În acest moment, ei nu înţeleg încă foarte clar despre ce să fie acest referendum, dar se vor concentra pe pregătirea terenului pentru consultare”, a declarat oficialul ucrainean, citat de agenţia Unian.

Consilierul citat a menţionat că „ruşii încearcă să-şi consolideze prezenţa pe cât pot” nu doar în oraşul Energodar, din regiunea Zaporojie, ci şi în alte părţi.

„Ei încearcă să-şi impună puterea, în multe aşezări îşi instalează ‘supraveghetori’, adeseori din lumea criminală”, a spus Denisenko, adăugând că sunt cazuri când amante şi rude apropiate sunt instalate în funcţii.