MENIU

Rușii pregătesc ASALTUL asupra unei alte centrale nucleare, din sudul Ucrainei - Care este tactica

Rușii pregătesc ASALTUL asupra unei alte centrale nucleare, din sudul Ucrainei - Care este tactica

Rușii se apropie de a doua mare centrală nucleară din Ucraina - Iujnoukrainsk, din regiunea Mikolaiev, în sudul Ucrainei.

Forțele ruse se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei, a declarat vineri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, la ONU. Este vorba de centrala nucleară din sud - Iujnoukrainsk din regiunea Mikolaiv.

„Forțele ruse se află acum la 32 de km și se închid, de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a spus Linda Thomas-Greenfield, fără a spune numele centralei, potrivit CNN.

Potrivit Energoatom, organismul de supraveghere al centralelor nucleare din Ucraina, a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei – în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei – este Centrala Nucleară Iujnoukrainsk din regiunea Mikolaiv, în sudul Ucrainei.

Pericolul iminent continuă după ce un dezastru a fost „evitat cu puțin” noaptea trecută, referindu-se la incendiul care a izbucnit la centrala nucleară Zaporijie vineri dimineața în Ucraina, după bombardarea instalațiilor decătre trupele rusești. Pompierii au putut interveni abia după două ore de la declnașrea incendiilor lângă unul dintre cele 6 reactaore ale centralei.

„Omenirea a evitat la limită o catastrofă nucleară. Salut capacitatea angajaților de a susține activitatea celor 6 reactoare sub atacul trupelor rusești”, a mai spus ambasadorul SUA la ONU.

Vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de „teroare nucleară” după ce trupele ruse au atacat centrala nucleară din sudul Ucrainei.