MENIU

Rușii pot lovi soldații americani din România în doar 7 minute de o rachetă lansată din Crimeea!

Rușii pot lovi soldații americani din România în doar 7 minute

Soldații americani din România pot fi loviți în doar 7 minute de o rachetă lansată din Crimeea. Este vorba despre soldații Diviziei 101 Aeropurtată a armatei americane, care se antrenează în țara noastră, la o distanță mică de depozitele Rusiei din Crimeea. 

Unitatea se mândrește cu faptul că este cea mai apropiată de luptă. Comandantul diviziei, generalul-maior J. P. McGee, a declarat că antrenamentul cu alți soldați est-europeni este foarte importantă.

„Ai șansa să te antrenezi și să operezi chiar pe terenul pe care s-ar putea să trebuiască să îl aperi", a declarat acesta, potrivit The New York Times.

În România, trupele americane se antrenează, mănâncă și dorm aproape de frontul din Ucraina. Este pentru prima dată când Divizia 101 aeropurtată a fost desfășurată în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

„Suntem la aproximativ 250 de mile (400 km) de prima linie a trupelor ruse. Poziția noastră ne permite să trecem de la locația în care ne aflăm în momentul de față la operațiuni de luptă la ordin”, spune generalul JOHN LUBAS, comandant adjunct.

Prezența trupelor americane în țara noastre reprezintă un avertisment pentru Moscova. Președintele Joe Biden a promis că întreg teritoriul NATO va fi protejat.

„Articolul 5 este sacru. Un atac împotriva unuia (n. red. membru NATO) este un atac împotriva tuturor. Vom apăra fiecare centimetru al teritoriului NATO”, a declarat Joe Biden.

Pe lângă trupele din România, soldații americani se antrenează și cu alți aliați NATO, precum Bulgaria, Germania, Ungaria și Slovacia.

Mai multe articole despre:
soldati americani rachete