MENIU

Rusia și SUA, în competiție strânsă pentru primul film artistic în spațiu. Julia Peresild şi Klim Shipenko, la bordul ISS - Când ajunge și Tom Cruise

Rusia și SUA, într-o competiție strânsă pentru primul film realizat în spațiu

Rusia trimite o actriță și un regizor la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru primul film artistic în spațiu în toamna acestui an. Și americanii anunțaseră filmarea unei pelicule în spațiu cu Tom Cruise în rolul principal. 

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat joi că o va trimite pe actriţa Julia Peresild (36 de ani) şi pe regizorul Klim Shipenko (37 de ani) la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza prima peliculă de ficţiune filmată în spaţiu, informează AFP, potrivit Agerpres.

Viitoarea peliculă are deja un titlu, provizoriu: „Provocarea”, fiind o „dramă spaţială”, potrivit agenţiei spaţiale ruse. Nu sunt oferite detalii despre rolul interpretat de actrița Julia Peresild și nici despre subiectul filmului.

„Plecarea expediţiei este prevăzută pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul unei rachete Soyuz MS-19”, a transmis agenția Roscosmos.

Filmul de ficțiune va fi realizat chiar de Shipenko, regizor al filmelor „Kholop” (2019), „Salyut-7” (2017) şi „Tekst” (2019).

Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, este coproducător al filmului, care a și vorbit anterior despre dorinţa sa ca Rusia să fie prima ţară care filmează o peliculă în spaţiu.

Anul trecut, și Elon Musk anunța realizarea unui film în spațiu, cu Tom Cruise în rolul principal, regizor fiind Doug Liman. Sosirea lor pe ISS ar putea avea loc în aceeași perioadă cu nava spațială Crew Dragon dezvoltată de compania SpaceX și NASA.